Werkwijze

Omdat heling en herstel tijd en aandacht vraagt, zal een traject uit verschillende ‘fasen’ bestaan: een kennismaking, de therapiefase, de coachingsfase en tussentijdse evaluaties. Jouw hulpvraag of doel is altijd het uitgangspunt. 

Na je aanmelding maken we een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Hierin vraag ik o.a. kort naar jouw hulpvraag en kunnen we kijken of er een wederzijdse klik is en of ik jou kan helpen met deze hulpvraag. Als we samen overeenkomen om door te gaan, dan stel ik een behandelplan op. Dit zal de basis vormen van onze gesprekken. De gesprekken zullen voornamelijk in de therapiefase 90 minuten duren en vinden meestal om de week plaats. 
Na een aantal  gesprekken evalueren we de veranderingen en kijken we of we op de juiste weg bezig zijn of dat het behandelplan eventueel aangepast moet worden.
Als jouw hulpvraag niet aansluit bij wat ik jou kan bieden, dan zoeken we samen naar een alternatief.
In principe zullen de gesprekken bij mij in de praktijk plaatsvinden. Bij uitzondering kunnen ook online momenten gepland worden als omstandigheden hierom vragen.
Jij hebt zelf de regie over het aantal afspraken die we maken.

Leef met LEV maakt onder andere  gebruik van de, binnen Stichting Vrij om te Leven toegepaste, BIAS-88 methode.  Een methode die op basis van ervaring en kennis ontwikkeld is door Elisabeth van Zijl-Vuyk en is een hulpmiddel om stil te staan en aandacht te hebben voor je gedachten, voor je hart, lichaam en ziel en daar leren woorden aan te geven. De methode is gebaseerd op verschillende, binnen de psychische gezondheidszorg veel gebruikte, behandelmethoden zoals:

  • Relatieve Emotieve Therapie,
  • Cognitieve Gedragstherapie, 
  • Transactionele Analyse,
  • Acceptance and Commitment Therapy.

Beeldcommunicatie en het gebruik van metaforen zullen veelvuldig ingezet worden als ondersteuning van de therapie.  

Neem contact met mij op voor meer informatie of voor aanmelding. Je kunt ook het contactformulier invullen, dan neem ik z.s.m. contact met je op.

Privacyverklaring
Algemene voorwaarde