Over Mij

Ik ben Jeanine Berendsen, getrouwd en samen hebben we twee volwassen dochters. We kregen er ook nog twee lieve schoonzoons bij! 
Nadat ik mijn opleiding voor fysiotherapie had afgerond heb ik een aantal jaren als fysiotherapeut gewerkt. 
Na de komst van onze tweede dochter heb ik besloten om full time moeder te zijn. Toch kreeg ik na vele jaren het verlangen om daarnaast nog iets anders te gaan doen.  Vanuit mijn eigen ervaring met eetproblemen ben ik voedingscoach geworden. Omdat ik hierin toch de diepgang miste, ben ik de opleiding Psychosociaal Therapie gaan volgen bij De Roos Opleidingen. Naast dat ik cliënten ontvang in mijn praktijk, ben ik nauw betrokken bij Stichting Vrij om te Leven als therapeut en opleider. Deze stichting biedt christelijke hulp aan mensen die worstelen met ongezond eetgedrag. 

Door de reis naar mijn eigen hart met al zijn bergen en dalen heb ik enorme passie gekregen om met andere vrouwen mee te lopen op hun eígen reis en hen hiervoor een veilige en betrouwbare omgeving te bieden. Ik ben ervan overtuigd dat waar gebrokenheid, verdriet en gevangenschap ervaren wordt, er een weg is die kan leiden naar heling, herstel en vrijheid. Mijn visie is dan ook deels gebaseerd op wat Jezus zegt in Lucas 4:18: “…..Hij heeft Mij gezonden om aan armen het Evangelie te verkondigen, om te genezen wie gebroken van hart zijn, om aan gevangenen vrijlating te prediken en aan blinden het gezichtsvermogen, om verslagenen weg te zenden in vrijheid, om het jaar van het welbehagen van de Heere te prediken.” Ik geloof in een God die geïnteresseerd is in jouw hart omdat jij kostbaar bent in Zijn ogen en het verlangen heeft dat jij in die vrijheid mag Leven met alles wat Hij in jou heeft gelegd.

 

Wat zeggen ánderen Over Mij

"Twee keer heb ik een aantal sessies bij Jeanine gedaan! Het heeft mij heel erg geholpen. Ik heb inzicht gekregen in de situatie ( van toen)
en ook veel geleerd over hoe dingen emotioneel werken en hoe ik hierin mijzelf kan helpen. Ik vond Jeanine heel scherp in haar inzicht en hoe ze actief luisterde. Ik voelde me op mijn gemak en had het idee dat ik alles open kon vertellen. Ik zou mensen absoluut naar haar verwijzen. Dit is een vrouw die haar vak verstaat en met liefde doet!"

“Ik heb een traject doorlopen van een aantal sessie bij Jeanine. Ik vind haar een hele fijne therapeut. Ze heeft alle tijd genomen om naar mij te luisteren. Ze stelt goede vragen en ik voelde mij erg bij haar op mijn gemak. Ze is een warme persoonlijkheid en tegelijkertijd zeer professioneel. Ik vind dit erg prettig. Ik voelde mij gehoord en gezien. Ik heb goede tools gekregen en inzichten om op de juiste manier om te gaan met mijn problematiek. Ik kan Jeanine van harte aanbevelen.”

"Jeanine is rustig, geduldig, vriendelijk. Ze kan goed luisteren en feedback geven, terug naar de kern, geeft voorbeelden en is duidelijk in de uitleg. Goede manier om d.m.v. poppetjes de figuren in mijn leven van diverse kanten te laten zien, waarmee ik bepaalde gevoelens en frustraties kan begrijpen en kan verwerken/accepteren zoals het is."

“‘Een hele fijne en warme ervaring was het contact voor mij met Jeanine. Met een mooie combinatie van serieuze gesprekken en de nodige humor, heeft het traject mij heel veel diepgang en verheldering gegeven. Door naast het praten ook gebruik te maken van familie opstellingen met poppetjes, of het gebruiken van de boom als basis van mijn jeugd, werd het voor mij zoveel meer inzichtelijker welke patronen er nu spelen en welke overtuigingen hieraan vast zitten. Uit het hoofd en naar binnen bij het gevoel op die manier. 
Dank je wel Jeanine, voor dit fijne proces.”
 

“Ik heb een behandel traject doorlopen bij Jeanine en heb Jeanine ervaren als een rustig persoon met geduld en één en al oor.  Ze geeft goede tips en werkt met poppetjes wat een duidelijk beeld geeft van een probleem en de oplossing daarvoor. Ben je opzoek naar een therapeut dan kan ik je haar zeker aanraden.”

Wat Jeanine een goede therapeut maakte voor mij was dat vanaf het eerste gesprek er vertrouwen en veiligheid was. Hierdoor durfde ik dingen met haar te bespreken die ik eerder niet met andere hulpverleners had durven bespreken. Bij haar viel die schaamte weg en ze gaf zonder enig oordeel ruimte om te kijken naar mijn pijn en dingen die ik moeilijk vond. Ik heb enorme persoonlijke groei doorgemaakt en ze liep net zo lang met me mee als ik daar behoefte aan had. Daardoor voelde ik me veilig en kon ik op mijn voorwaarden afscheid nemen, toen ik het gevoel had op eigen benen verder te kunnen. Ze is echt een hulpverlener die jou in je kracht zet.”